Aplikacije koje podržavaju procese i podaci koji su u osnovi tih procesa zasigurno predstavljaju prvu brigu svake tvrtke ili institucije kojoj je stalo do svojega uspjehaNezaobilazna je istina da su ICT tehnologija i ICT sustavi ona infrastruktura koja omogućava nesmetano funkcioniranje tih aplikacija te njihovu visoku prostornu i vremensku dostupnost.

Poslovni zahtjevi sve češće pred ICT sustave stavljaju potrebu da poslovnim procesima osiguraju nesmetanost u radu ili barem njihov brz oporavak u slučajevima ozbiljnih havarija i katastrofa. Stoga je za projektiranje, implementaciju i održavanje takovih kompleksnih sustava danas potrebno vrlo široko multidisciplinarno znanje i iskustvo. To je posao profesionalaca kojima je to primarna zadaća, a ne usputna zanimacija. Odjelu IT rješenja i usluga (ITSS) upravo je to primarna zadaća.

Koristeći široka tehnička znanja svojih djelatnika i PMI metode upravljanja projektima, ITSS odjel sposoban je obaviti poslove:

  • Projektiranja
  • Implementacije
  • Integracije
  • Upravljanja
  • Analize postojećeg stanja

kao i ponuditi najsloženija ICT rješenja  najzahtjevnijim korisnicima. Reference i iskustvo ECS-a u tome su garancija da odabir ECS-a za nositelja takovih rješenja neće biti avantura, već ispravna  poslovna odluka.